Knuffelen !

De enorme waarde van Knuffelen is één van mijn grote passies , ik heb er nog een paar maar Knuffelen staat in mijn Top 3.

Ik vertel je graag waarom.

Laat ik mij eerst voorstellen, mijn naam is Djamie Hillekens en ik begeleid de Knuffelworkshops voor EN. Ook werk ik als leerkracht binnen het Speciaal Basisonderwijs (passie ). Mijn specialisaties zijn hechtingsstoornissen en trauma.

Zo’n 16 jaar geleden heb ik een aanrakings-therapie ontwikkeld, die er op gericht is om mensen, die door omstandigheden een tekort aan oxytocine hebben, alsnog oxytocine te laten aanmaken. Oxytocine is een hormoon en neurotransmitter dat onder andere een belangrijke rol speelt bij de hersenontwikkeling.

Oxytocine wordt aangemaakt door positieve sociale interacties als knuffelen, aanraken en aankijken.

Het bevordert onze “sociale taal”, onze communicatiemogelijkheden, onze mogelijkheden tot verbinden, het kunnen aangaan en kunnen onderhouden (!) van relaties; alle vormen van relaties. Het belang van oxytocine is enorm groot, mensen die te weinig oxytocine hebben aangemaakt in hun vroege jeugd hebben daar hun hele leven last van. Zij spreken “de taal van de wereld” niet voldoende om tot bevredigende, gelukkig makende relaties te komen en deze te onderhouden. Niet met zichzelf en niet met anderen.

Mijn missie en passie is om gelegenheden te creëren waarin zoveel mogelijk mensen alsnog oxytocine aan kunnen maken. Alsnog de mogelijkheid krijgen om te leren verbinden, die “taal van de wereld” te leren spreken. Door middel van aanrakingstherapie en door het organiseren van heerlijke, vrolijke, liefdevolle, spannende en verrukkelijke Knuffelworkshops.

Voor de Knuffelworkshops heb ik mij verbonden met Wilrieke Sophia, ik ben er trots op om als Knuffelworkshop facilitator deel uit te maken Knuffelworkshops Nederland en België.

Als je op Facebook actief bent komen er enorm veel quotes en foto’s voorbij over knuffelen. Het enorme verlangen naar aangeraakt worden, een ander aanraken.

We hebben zo’n behoefte aan die arm om ons heen, even borst tegen borst, gekoesterd worden, gestreeld worden. Behoefte aan verbinden, echt contact. Contact in de puurste vorm. Dat is knuffelen, elkaar aanraken voor mij vooral; contact in de puurste vorm.

Woorden kunnen verwarren, kunnen onwaarheden spreken, kunnen afstanden in stand houden terwijl we verlangen naar afstand verkleining.

Bij oprechte aanraking kan dat veel minder, zo goed als niet, ons lichaam en onze ogen praten vanuit onze kern. Verbinden vanuit onze kern, vanuit ons hart, waardoor verbonden wordt vanuit eerlijkheid en liefdevol zijn. WOW !

Zowel ons hoofd als ons lijf reageert direct op liefdevolle aanraking, op knuffels.

Onze gedachten ontspannen, we piekeren minder en glimlachen meer. Ogen gaan stralen, lijnen worden zachter. Je hartslag vertraagd, je bloeddruk verlaagd, je immuunsysteem wordt sterker. Je voelt je gezien, gehoord, gelukkiger.

Mooi hè ? En dat kunnen wij gewoon zelf organiseren !

Ik ben overtuigd van de kracht en de noodzaak van elkaar aanraken, aangeraakt worden, knuffelen, geknuffeld worden. Gelukkiger en gezonder worden.

Ik nodig je heel erg uit om jezelf de ervaring van een Knuffelworkshop te gunnen.

Om te ervaren hoe het is om aan het einde van de workshop stralende ogen te hebben en een verbonden hart te voelen. Op de agenda van Eigentijds Nederland staan de Knuffelworkshops vermeld.

Je bent natuurlijk ook van harte welkom op mijn website www.knuffelworkshopsmetDjamie.nl en op Facebook @knuffelworkshopsmet Djamie en @deKnuffelkerk.

Warme groet, liefdevolle knuffel.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Djamie Hillekens