We leven in een roerige tijd, dat hoeft niemand jou nog uit te leggen. Maar we vragen ons af: waarom? Waarom is onze wereld niet mooier, vrediger en schoner? Wat kunnen we hier in hemelsnaam aan doen? En hoe? Inzicht in de wet van Resonantie kan helpen een mooiere wereld te maken. En dat wil toch iedereen … ?

Wat is Resonantie

Als ik op een van mijn gongen sla, dan klinken de andere twee mee. Dat is resonantie. De gongen resoneren ook als ik een toon zing: ohm, aah, raaa … Soms is het even zoeken. Iets hoger, iets lager, iets zuiverder 😊. Maar zodra ik een goede toon heb, zingt het hele koor mee. Resonantie. Heerlijk!

Door zélf heel bewust een geluid te laten klinken, produceer ik een trilling. En om me heen resoneert alles wat óók die trilling heeft.

Is dat niet magisch? Mijn eigen trilling komt tot leven in wat om mij heen is. Doordat ik zélf, van binnenuit, bewust een trilling neerzet. Dat is creëren met behulp van resonantie.

Hmm, denk je nu misschien, creëren met behulp van resonantie. Interessant hoor, maar wat moet ík daarmee? Wat kán ik daarmee? Nou, je hebt vast wel eens een van de volgende zinnetjes gehoord. “Gedachten zijn krachten”, “als je het zegt, wordt het echt”, of “wat je zegt, ben je zelf”. Dat is allemaal gebaseerd op de wet van de resonantie. Jouw innerlijke trilling wordt jouw uiterlijke realiteit.

Wat is Realiteit

Dat wat je uitzendt, zal zich aan jou voordoen in jouw realiteit. Hoe kán dat? Creëren wij met onze innerlijke trilling onze uiterlijke realiteit? Ja, dat doen we zeker, maar laten we eerst eens kijken naar wat realiteit is in het kader van dit artikel. Realiteit is dat wat zich aan ons voordoet in het leven. Om precies te zijn: in dít leven. Hier en nu. De realiteit is wat we in het hier en nu beleven en ervaren. Al het andere is verleden of toekomst: realiteit van toen en daar, of mogelijke realiteit van dan en daar.

Maar nu wordt het interessant! Verleden, heden en toekomst bestaan namelijk tegelijkertijd!

Wat!? Verleden, heden en toekomst bestaan tegelijkertijd? Ja! Het is niet te bevatten voor ons menselijk verstand, maar toch is het zo!

Buiten ons ‘hier en nu’, in het grotere geheel, bestaat geen tijd en plaats. Alles is er al. Tegelijkertijd. Ik weet dat het bizar klinkt en ik snap het zelf ook niet. Maar het is waar. Alles is er al. Alles is er tegelijkertijd. Dat is nogal wat hé? Neem de komende periode rustig de tijd om hieraan te voelen of ernaar te kijken. Gedachteloos.

Ons pad door al-wat-is

Ben je d’r nog? Gaaf, dan kunnen we nog wat verder out of the box. Daarvoor gaan we terug naar de resonantie: jouw innerlijke trilling wordt jouw realiteit. Wat betekent dat? Dat betekent dat wij met onze gedachten, emoties, inzichten en intenties een ‘hier en nu’ creëren dat daarbij past. Met onze innerlijke trilling banen wij ons een weg door ‘alles wat er al is’ naar wat bij ons past. En wij volgen dat pad naar eigen keuze en vrije wil. Zodoende ervaren wij volgens de wet van de resonantie wat we verkiezen te zijn.

Hoe hoger onze trilling, hoe mooier ons hier en nu. ‘Mooier wil óverigens niet zeggen makkelijker, maar dat is een ander verhaal, het gaat nu even om het principe. Hoe lager onze trilling, hoe meer het acht uurjournaal een weergave is van onze realiteit.

Opgestegen meesters hebben zich met hun bewustzijn een pad gevonden door het ‘al-wat-is’ tot aan hun verlichting. Door persoonlijke ontwikkeling, leven na leven gegroeid en verhoogd in trilling en bewustzijn. Totdat zij uiteindelijk in trilling voorbij waren aan aardse levens, die aan tijd en plaats gebonden zijn.

Veel van de opgestegen meesters staan ons vanuit de astrale wereld bij op onze weg. Maar weet je, ooit waren zij net als wij nu!

De opgestegen meesters zijn ons voorgegaan. Wij zijn aan het doen, wat zij al gedaan hebben. Wij kunnen dat ook en we worden geholpen. Ieder van ons is aan het werk op dat pad naar verlichting, zonder één uitzondering.

Elk van ons kan individueel het pad door ‘al-wat-is’ met succes volbrengen. Ieder van ons kan uiteindelijk, leven na leven geleefd hebbende, verlichting bereiken. Niemand is meer of minder en het maakt niet uit waar je staat op je pad. Wij zijn allemaal helden en we worden welverdiend geliefd, gerespecteerd, begeleid en geholpen. Steek die maar eens héél diep in je zak: je bent een held, je wordt geliefd, gerespecteerd, begeleid en geholpen.

Van individueel naar collectief

Ben je klaar voor de volgende stap? De stap van individueel naar collectief? Want waarom zijn wij hier en nu? Juist hier en nu, of all places? Ik bedoel, kijk eens naar het acht uurjournaal. Wie wil dat nou? Leven in zo’n wereld, met oorlog, honger, verraad, elektromagnetische smog en een zwaar vervuilde aarde?

Het is een paar seconden voor twaalf! Ronduit hartverscheurend, als je daarbij stil staat. Maar wij zijn hier en nu, juist omdat het een paar seconden voor twaalf is! Begrijp je dat?

De mensheid heeft als collectief de wereld gecreëerd, zoals wij hem hier en nu waarnemen. Dat is collectieve resonantie.

De innerlijke trilling van de mensheid heeft dit in haar realiteit gehaald.

Het is een harde waarheid om onder ogen te zien, maar de mensheid heeft dit zelf gecreëerd. Tot hier is de mensheid ‘gevorderd’ op haar collectieve pad naar verlichting. We staan op de drempel, het is erop of eronder. Of we stappen de toekomst in, of we vallen eonen terug.

Van hieruit zouden wij ons pad individueel kunnen vervolgen. Laat deze wereld los en ga voort op je pad. Dat mag! We hebben vrije wil, het is bevrijdend en wondermooi, daarvan ben ik overtuigd! En ik vermoed ook, dat velen van ons dat op andere tijdlijnen al gedaan hebben.

Maar wij zijn hier om het collectief over de drempel te helpen. Juist nu. Juist tijdens deze paar seconden voor twaalf.

Wij zijn hier om de collectieve innerlijke trilling van de mensheid omhoog te brengen. Zodat zij een grote stap in de richting van ‘de nieuwe aarde’ kan maken.

Als de mensheid innerlijk een shift kan maken naar een hoger bewustzijn, een hogere trilling, dan kan zij een mooiere toekomst creëren. Dat is eenvoudig de wet van resonantie. Alles is er al! Dat weten we toch? Nou dan!

Hoe kunnen we helpen?

Een praktische vraag: hoe kunnen wij helpen? Wat kunnen wij ondernemen om het collectieve bewustzijn te verhogen? Moeten alle 7,5 miljard mensen deze shift maken? Nee! Dat hoeft niet. Er is een kantelpunt. Men noemt dat ook wel het fenomeen van ‘de honderdste aap’. Als de honderdste aap uit een kolonie leert hoe hij een werktuig moet gebruiken, dan weten spontaan alle apen in de hele kolonie hoe dat moet.

Dat betekent dat als genoeg mensen een bepaald bewustzijn bereikt hebben, het spontaan in het gemeenschappelijk bewustzijn terechtkomt. Voor de mensheid wordt wel het aantal van 144.000 ontwaakte mensen genoemd als kantelpunt. En als jij dit artikel aan het lezen bent, ben je waarschijnlijk een van hen. Dat is resonantie, weet je?

We kunnen dus helpen door te werken aan groei van het aantal ontwaakte mensen. Dat begint bij jezelf. Dus zorg goed voor jezelf en maak werk van je persoonlijke ontwikkeling. Breng jezelf in situaties en omgevingen, waar je kunt leren en ontwikkelen. Vraag hulp als het nodig is, maar doe het zelf.

De tweede manier om te helpen het collectief bewustzijn te verhogen is om anderen te helpen. Dat werkt het best als deze mensen met jouzelf resoneren. Ja, natuurlijk! Ook hier geldt de wet van resonantie. Met dat wat jijzelf bent aangegaan, heb verwerkt en geleerd kun je anderen helpen. Daarom kunnen opgestegen meesters ons ook helpen. Zie je dat? Zij hebben het zelf gedaan en doorleefd en daarom kunnen zij ons bijstaan. Maar de wet van resonantie houdt ook in, dat je niet iedereen kunt of hoeft te helpen. Als er een te groot verschil in innerlijk is, werkt het niet. Dan mag je verwijzen naar andere helpers, die beter passen. No shame, no guilt, no regrets.

Nou, het was een heel verhaal. Ik hoop dat ik een steentje heb mogen bijdragen aan de kennis over de resonantiewet. En als het nodig is: moge mijn verhaal aan jou extra moed en vertrouwen geven om door te gaan op je pad.

Hartegroet,

Over Hans Schut

Hans geeft resonantiebehandelingen met behulp van zijn gongen. Deze gongbehandelingen zijn ‘next level’ voor mensen, die bewust werk maken van hun persoonlijke ontwikkeling en daarin ook goed gemotiveerd zijn. Mensen met hun pootjes op de grond, die weten en aanvaarden dat je het uiteindelijk wél zelf moet doen in de aardse realiteit.

Hans is van nature in staat jou diepgaand en hoogfrequent te behandelen met behulp van de serene en krachtige klanken van zijn gongen. Tijdens het spelen wordt hij één met het geluid en ontvangt hij informatie waarmee hij gericht kan werken aan jouw thema’s. Mensen voelen zich door zijn gong-geluid liefdevol begeleid en omarmd. Je wordt gezien, begrepen en oprecht geholpen. Dit is zo fijn en heilzaam, dat er veel spanning of emoties van je af kunnen vallen. Je kunt je ook bewust worden van oude of pijnlijke stukken. Het is allemaal oké, je bent veilig en er is ruimte voor tranen, mochten die naar buiten willen.

Na de behandeling voel je je ontspannen, helder en lekker gegrond. Gevoed met inzichten, inspiratie en praktische doelen. Wél ruim water drinken hoor en zelf aan de slag met wat er op je bordje ligt!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je Hans bereiken op telefoonnummer 06-17565692, hij woont aan de Korteweg 32 in Apeldoorn. Daar vinden ook de behandelingen plaats in een stijlvolle huiselijke setting.