Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
Herken je dat je:
– oog hebt voor details?
– perfectionistisch aangelegd bent?
– van mooie dingen houdt?
– doelgericht en gefocust bent?

En ook dat:
– je hoge eisen aan jezelf en anderen stelt?
– je een sterke interne criticus hebt?
– anderen je soms onpeilbaar of arrogant vinden?
– je moeite hebt met gek doen en overgave?

Ken je dat je veel bezig bent met de mening van anderen? Dat je veroordelende blikken probeert te vermijden door jezelf maar niet te veel te laten zien?

Hoewel je misschien denkt dat je bang bent voor de oordelen van anderen, laat je je eigenlijk leiden door je eigen oordelen en innerlijke criticus. Dit hoort bij het Rigide Masker.

Wat gaan we doen?
Op deze middag onderzoek je je innerlijke criticus. Hoe manifesteert deze zich in jouw leven? Hoe vermomd hij zich als goede raadgever? Hoe belemmert hij je en wat heeft hij je eigenlijk te vertellen? Je patronen om afwijzing te voorkomen komen aan het licht en je leert een techniek die helpt bij het ontkrachten van je innerlijke criticus. We gebruiken hiervoor, onder andere, technieken uit NVC/Geweldloze Communicatie.

Daarnaast kijken we met kleine opstellingen naar de oorsprong van dit patroon en je neiging om je innerlijke leven te verbergen om er (ogenschijnlijk) gelukkig uit te zien.

Na deze middag
– Herken je je innerlijke criticus beter.
– Heb je inzicht in de oorsprong van je innerlijke criticus
– Weet je hoe je je criticus kan ontkrachten
– Herken je de waardevolle boodschap van je criticus.

Over Karakterstructuren:

De Rigide Karakterstructuur.
Het Rigide masker gaat over de binnen- en de buitenkant. Mensen met dit masker zien er vaak onberispelijk uit en ook de inrichting van hun huis lijkt gekopieerd uit een woonmagazine. Het zijn vaak de perfecte werknemers voor een baas. Door hun perfectionisme zullen ze niet rusten voordat ze het klusje geklaard hebben. Vaak veel netter en zorgvuldiger dan je eigenlijk van ze vroeg.

Als je ze wat beter leert kennen, vraag je je soms af wat er in hen omgaat. Het lijkt alsof je ze nooit helemaal te zien krijgt. Gesprekken blijven wat oppervlakkig en koel. Onder deze gereserveerdheid zit een sterk normatief besef: dit kan wél en dit kan niet.

Ze voelen haarfijn aan hoe ze kunnen voldoen aan de heersende mores. Dit is zo’n tweede natuur dat ze nauwelijks doorhebben dat ze het doen. Doordat ze voortdurend proberen te voldoen aan (geïnternaliseerde) eisen van anderen, zijn ze soms wat star en inflexibel.

Wat zijn Karakterstructuren?
Het gedragsmodel van de Karakterstructuren is ontwikkeld in de jaren ’30 door Wilhelm Reich, een psychotherapeut. In de decennia erna is het model doorontwikkeld door verschillende therapeuten, waaronder Alexander Lowen en Wiebe Veenbaas.

De laatste schreef in 2011 het boek “De Maskermaker” en startte de gelijknamige opleiding over de Karakterstructuren bij zijn instituut Phoenix Opleidingen. Hij liet de focus op lichaamsbouw wat los en plaatste de Karakterstructuren, die door hem ook maskers worden genoemd, meer in het perspectief van de ontwikkelingspsychologie en systemische invloeden. De zes verschillende maskers vinden hun oorsprong in een bepaalde periode van onze vroege kindertijd. Ze hebben allemaal hun valkuilen en kwaliteiten.

Meer lezen? Download mijn e-book: www.ontmaskerd.com/download-e-book

Over Jori:
Jori geeft sinds 2016 familieopstellingen en is sindsdien helemaal gegrepen door de Karakterstructuren. Hij heeft zijn eigen praktijk in Utrecht waarin hij coacht en workshops geeft op het gebied van de Karakterstructuren en relaties. Hij volgde opleiding in Geweldloze Communicatie bij Vine Coaching en Systemisch Werk en de Maskermaker bij Phoenix Opleidingen in Utrecht.

Prijzen:
Early Bird: €35,- (t/m 20 oktober)
Normal Bird: €42,50,- (vanaf 21 oktober)
Combi 4 middagen naar keuze: €130,- (32,50,- per keer)
Combi 5 middagen naar keuze: €150,- (30,- per keer)

Ticketlink: https://www.chipta.com/nl/tickets/event/23524/de-rigide-verstarren-ontdooien-xl-eigentijds-nederland

Deze middag is de XL-versie van de avond die in Utrecht gegeven wordt. Het is daarmee langer en diepgaander, maar bevat wel overlap.

***Praktisch***
Locatie: Tai Chi School
Adres: Kerkstraat 441, 1017 HZ Amsterdam

Datum: zondag 27 oktober
Inloop: 13.30
Workshop: 14.00 – 17.30
Sluiten: 18.00

Deze workshop is plek voor maximaal 16 deelnemers

Andere datums ivm combitickets:
27 okt Verstarren & Ontdooien (Rigide)
7 dec: Kracht & Kwetsbaarheid (Psychopaat),
12 jan: Versmelten & Autonomie (Symbioot),
2 feb: Last & Lichtheid (Masochist)
??? : Tekort & Vervulling (Oraal).

De 6de middag moet nog gepland worden. Als je een 4 of 5 combiticket koopt, kan je de zesde voor dezelfde prijs volgen.

See less